Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Egy emlékezetes Magyar Kupa nyolcaddöntő 2003-ból


Szombaton a MOL Magyar Kupában nyolcaddöntőt vív a Ceglédi VSE Kazincbarcika ellen (13 óra, Zsengellér Gyula Sportcentrum). Ehhez fogható magasságban majdnem két évtizede, 2003-ban járt a kupában amatőr ceglédi csapat. Az akkori - negyed osztályú - csapatunk hazai környezetben egy percre volt a tizenegyespárbajtól a Vasas ellen. Aztán jött Keresztúri, és a 119. percben megszerezte az angyalföldiek továbbjutás érő gólját.
 
A mérkőzés főszereplői közül többen is szakosztályunkban dolgoznak, így testközelből figyelhetik az utódok felkészülését: a győztes találatot jegyző Keresztúri András utánpótlásunk szakmai vezetője, Cseh Norbert az U13-as, Kecskeméti József pedig az U14-es csapatunk edzője.
A nagyon várt hétvégi kupameccs előtt őket kértük egy kis múltidézésre. A csapat edzője akkor is Ványi Zsolt volt, aki a mérkőzés felvezetőjében eleveníti majd fel emlékeit.
 
Cseh Norbert: - Majdnem 20 éve, hogy a Ceglédi VSE játékosaként kiemelkedő sorozatot produkáltunk a Magyar Kupában. Máig örömmel és büszkeséggel gondolok vissza azokra a felejthetetlen mérkőzésekre, a szurkolókkal való közös ünneplésekre. Szurkolok a srácoknak, hogy továbbjussanak a kupában és hasonló élményekkel gazdagodjanak. Hajrá, Cegléd!



 

Keresztúri András: - Ceglédi születésű, akkor Vasas játékosként vegyes érzelmek, szép emlékek jönnek elő a Ceglédi VSE - Vasas FC kupamérkőzéssel kapcsolatban... Mivel sok klubban megfordultam, általában játszottam  volt csapataim, csapattársaim, barátaim ellen ez előtt a mérkőzés előtt is profi játékosként, úgyhogy nem volt ez számomra annyira idegen dolog, de azért jó volt látni a mérkőzés előtti beharangozóban a ceglédi fiúk elszánt  nyilatkozatait... Megvolt a dolog pikantériája a részemről is, ami ma már nem fontos. Ceglédi részről nagyobb volt a nyomás, hiszen a Vasasnak "csak" egy kötelező továbbjutás a kupában, a másik félnek, mint "kiscsapat" viszont története legjobb kupaszereplése volt a tét... Az igazi parázs hangulatú kupamérkőzésen a Vasas nyert az én gólommal a  hosszabbítás 119.percében... de ez már csak történelem... Nagyon drukkolok a fiúknak, hogy most sikerüljön a továbbjutás! Hajrá, Cegléd!



 

Kecskeméti József: - Számomra emlékezetes éveket írtunk. 2003 nyarán tértem vissza a kétéves ausztriai légióskodásból.  Megnősültem (2004), gyermekünk született (2005) és ismét itthon focizhattam a Malomtó-szélen. Kell-e ennél több?
Rögtön a Magyar Kupa menetelés közepébe csöppentem, büntetőkkel vertük a Makó gárdáját, az ünneplés alatt született meg a csapat kapitányától az azóta is rengetegszer idézett bölcselet: "Azt hitték, hogy mit akarnak"...
Vártuk a sorsolást, igazi nagy vadat szerettünk volna, megkaptuk! A nyolc közé jutásért több ezer ember előtt fogadhattuk a Vasast. Csupa-csupa helyi, többek között: Boda, Korpácsi, Fehér, Herczeg és még sorolhatnám. Cegléden született játékosokkal egy Cegléden született vezérrel (Keresztúri) felálló angyalföldiek ellen, akik vért izzadva jutottak tovább. Senkinek sem kívánom azt az érzést, a hosszabbítás utolsó pillanataiban estünk ki.
Addig hatalmas szívvel játszva, eltüntettük az osztálykülönbséget, de a sors máshogy akarta... Szép emlék, jó csapat, mai napig kellemes érzésekkel gondolok vissza rájuk. Hajrá, vasúúútasoook!
 



Hogy a sors most másképp akarja, ahhoz a jó teljesítmény mellett szükség lesz a szurkolók támogatására is, hiszen a vendégek nem titkoltan a másodosztályba vágynak – erejüket mutatja, hogy a téli pihenőt a Keleti csoport élén tölthették -, így nem vár könnyű feladat a ceglédiekre.
 
Ceglédi VSE - Kolorcity Kazincbarcika SC MOL Magyar Kupa mérkőzés a legjobb nyolc közé kerüléséért szombaton 13 órától, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban.
2022. február 01.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa